Selecteer een pagina

Over Ol zelf

Wie is toch die vrouw die op alle dagen van de week zo lekker culinair bezig is?

Lees het hier…

Neem contact op

Bio

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Mijn vader en broer zijn sportvissers; in binnen- en buitenland aten wij altijd de vangst. Maar net zo makkelijk zochten we naar al het eetbare in de natuur (van bramen tot wijngaardslakken, van kokkels tot paling). Met mijn moeder bakte ik vooral taarten, cakes en koekjes. Op vakanties waren we ’s ochtends al aan het bedenken, wat we ’s avonds zouden eten. Het speelde een prachtige rol van betekenis!

Voor mij zijn herkomst, kwaliteit en diversiteit van producten erg belangrijk. Constant ben ik op zoek naar nieuwe kennis en spreek ik het liefst met specialisten over hun vakgebied, om vooral te blijven leren. Het is fijn om ook anderen kennis te laten maken met diverse producten, smaken en bereidingswijzen. Ik voel mij thuis in de Franse keuken, ik heb ruime kennis van producten en bereidingen, wijnen, kazen, charcuterie en wild.

Na een kantoor-carrière van 23 jaar (Customer Service, Human Resources, Werving & Selectie, Loopbaanbegeleiding), besloot ik mijn eigen loopbaan nieuw leven in te blazen. De tweede helft van mijn werkende leven wil ik doen wat ik leuk vind! Vanaf 2012 volgde ik diverse cursussen en opleidingen en in april 2014 ben ik mijn onderneming Ol in One gestart.

Opleidingen

juni/juli 2019
Huur Ol in One in als Cortador
juni/juli 2019

Cortadora, Cortador University

november/december 2018
Zoek je een vegetarische cateraar in Amsterdam? Huur Ol in One in
november/december 2018

Vegetarisch koken workshop bij Tineke de Lange

december 2017
Huur Ol in One in als culinair schrijver
december 2017

Culinair en Wijnschrijven, Onno Kleyn

oktober 2017
Kop tot staart: Varken, Wateetons
oktober 2017

Kop tot staart: Varken, Wateetons

oktober 2016
Specialisatie Wild en Wildbereiding, Academie voor Gastronomie
oktober 2016

Specialisatie Wild en Wildbereiding, Academie voor Gastronomie

september 2016
Huur Ol in One in voor de lekkerste pasta's
september 2016

Pastacursus, TeesT

september 2016
Huur Ol in One in voor de lekkerste broden
september 2016

Broodcursus, TeesT

2015-2016
Huur Ol in One is als cuisinier
2015-2016

Cuisinier/Gastvrouw, Academie voor Gastronomie

juni 2016
Zoek je een cateraar die lekker pizza's kan maken? Huur dan Ol in One in
juni 2016

Pizzacursus, TeesT

mei 2016
Zoek je cateraar of kok die een wilde gans kan bereiden? Huur Ole in One in
mei 2016

Kop tot staart: Wilde Gans, Wateetons

maart 2016
Zoek je een cateraar of kok die een wild zwijn kan bereiden? Huur Ole in One in
maart 2016

Kop tot staart: Wild Zwijn, Wateetons

juni 2015
Zoek je een cateraar of kok die lekkere worsten kan bereiden? Huur Ole in One in
juni 2015

Worst maken, Wateetons

april 2015
Zoek je een cateraar of kok die lekkere kazen kan bereiden? Huur Ole in One in
april 2015

Kaascursus, TeesT

2014-2015
Op zoek naar een Vinoloog in Amsterdam? Huur Ol in One in!
2014-2015

Vinologenopleiding, Wijnacademie

2014-2015
Passie voor Koken I, De Librije
2014-2015

Passie voor Koken, De Librije

2013-2014
Wijnbrevet SWEN 2, Chabrol
2013-2014

Wijnbrevet SWEN 2. Basiscursus Wijn, Chabrol

2012
Z
2012

HACCP, Horeca Stichting Nederland

2012
Z
2012

Sociale Hygiëne, SVH