Over Ol zelf
Wie is toch die vrouw die op alle dagen van de week zo lekker culinair bezig is?
Lees het hier…
Bio
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Mijn vader en broer zijn sportvissers; in binnen- en buitenland aten wij altijd de vangst. Maar net zo makkelijk zochten we naar al het eetbare in de natuur (van bramen tot wijngaardslakken, van kokkels tot paling). Met mijn moeder bakte ik vooral taarten, cakes en koekjes. Op vakanties waren we ’s ochtends al aan het bedenken, wat we ’s avonds zouden eten. Het speelde een prachtige rol van betekenis!
Voor mij zijn herkomst, kwaliteit en diversiteit van producten erg belangrijk. Constant ben ik op zoek naar nieuwe kennis en spreek ik het liefst met specialisten over hun vakgebied, om vooral te blijven leren. Het is fijn om ook anderen kennis te laten maken met diverse producten, smaken en bereidingswijzen. Ik voel mij thuis in de Franse keuken, ik heb ruime kennis van producten en bereidingen, wijnen, kazen, charcuterie en wild.
Na een kantoor-carrière van 23 jaar (Customer Service, Human Resources, Werving & Selectie, Loopbaanbegeleiding), besloot ik mijn eigen loopbaan nieuw leven in te blazen. De tweede helft van mijn werkende leven wil ik doen wat ik leuk vind! Vanaf 2012 volgde ik diverse cursussen en opleidingen en in april 2014 ben ik mijn onderneming Ol in One gestart.
Opleidingen

Cortadora, Cortador University

Vegetarisch koken workshop bij Tineke de Lange

Culinair en Wijnschrijven, Onno Kleyn

Kop tot staart: Varken, Wateetons

Specialisatie Wild en Wildbereiding, Academie voor Gastronomie

Pastacursus, TeesT

Broodcursus, TeesT

Cuisinier/Gastvrouw, Academie voor Gastronomie

Pizzacursus, TeesT

Kop tot staart: Wilde Gans, Wateetons

Kop tot staart: Wild Zwijn, Wateetons

Worst maken, Wateetons

Kaascursus, TeesT

Vinologenopleiding, Wijnacademie

Passie voor Koken, De Librije
